Untouched by Ewald Theod Tetra - Vinston

Artnr: 6040

Untouched by Ewald Theod Tetra

68kr


Vinet smakar

Passar till

Untouched passar utmärkt som aperitifvin, men är även ett perfekt val till det moderna köket med dess influenser från Asien och till alla slags rätter som innehåller lite hetta.

Smak

Halvtorr, frisk, druvig smak med inslag av päron, litche, aprikos och jasmin.

Doft

Druvig, blommig doft med inslag av litche, aprikos, gröna marmeladkulor och jasmin.

Ewald Theod Drathen GmbH

Familjen Maas Nathan var en judisk familj som var högt aktade i Sverige. Under nationalsocialisternas styre fick delar av familjen hjälp att gömma sig av en annan inflytelserik familj i Moseldalen, familjen Drathen. Under den påföljande krigstiden fick de av samma familj hjälp att fly landet och de emigrerade till Sverige! Familjen Drathen bestämde sig kort därefter för att sälja vingården och de ville först fråga sina goda vänner familjen Maas Nathan om de var intresserade av att köpa, vilket de var! De tog över ruljansen av Königsmosel och har sedan dess producerat vinet. I Sverige blev vinet omåttligt populärt och det serverades ofta vid det kungliga hovet och vid andra offentliga sammanhang. De var kungliga hovleverantörer fram till sent 1990-tal!

Läs mer

Produktinformation

Volym:1000 ml
Producent:Ewald Theod Drathen GmbH
År:2021
Alkoholhalt:8.5%
Druva:Riesling, gewürztraminer och morio-muskat
Sockerhalt:35g/l
TysklandAperitifAsiatisktFiskSkaldjurSällskapKryddstarktAprikosDruvigPäron
Ewald Theod Drathen GmbH

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år