Riesling Smaragd Ried Loibenberg - Vinston

Artnr: 6021

Riesling Smaragd Ried Loibenberg

209kr


  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Passar till

Servera vid ca 10°C till elegantare fisk eller skaldjursrätter. Passar även fint till rätter med anka eller gås. Vinet kan lagras.

Smak

Nyanserad, mycket frisk smak med bra mineralitet inslag av gula äpplen, gråpäron, persika, lime och honungsmelon. Vinet har fin balans och lång eftersmak.

Doft

Härlig frisk doft av persika, ananas, apelsinskal och lime.

Övrigt

Druvorna kommer enbart från vingården Loibenberg i Wachau och skördas för hand. Vingården Loibenberg har bra med solexponering och jordmånen är mager med mycket gneiss, vilket ger vinet generös fruktighet och mycket mineralitet. Druvorna pressas och musten jäser vid sval temperatur i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Efter jäsning så lagras vinet på ståltank och på stora ekfat för lite extra rondör.

Domäne Wachau

Domäne Wachau är en av de största producenterna i Österrike och tillverkar endast viner i absolut toppklass. De anses ligga på topp 10-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike. "Master of Wine" Roman Horvath och Heinz Frischengruber är radarparet som driver framåt vineriet med både experimentell nyfikenhet och strävan efter perfektion. Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domäne Wachau
År:2020
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Riesling
Sockerhalt:2.4g/l
ÖsterrikeFiskSkaldjurFågelÄppleGula äpplenHonungLimeMelonPäronPersika
Domäne Wachau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år