San Michele Soave Classico Organic - Vinston

Artnr: 55626

San Michele Soave Classico Organic

79kr


Vinet smakar

  Passar till

  Serveras vid 10-12ºC som aperitif och som sällskapsdryck. Vinet passar också utmärkt till naturella och tillredda skaldjur, eleganta till relativt smakrika fiskrätter gärna med inslag av färska örter och viss syrlighet, sallader och milda syrliga ostar såsom färskost/get/fårost.

  Smak

  Stor fruktkoncentration i mycket elegant stil med intensiv mineralitet som ger vinet ytterligare dimension och klass. Stramhet och en liten vaxig ton i nyanserad och lång eftersmak.

  Doft

  Ett torrt och mycket friskt vin med tydlig fruktighet av citrus, lime, grapefrukt och inslag av persika och mandel

  Övrigt

  Druvorna skördas sent i oktober och endast vingårdslägen från kullarna, ca 410 möh, används till detta vin och märks genom den tydligt koncentrerade mineralrika fruktigheten. Vinet har jäst vid låg temperatur i rostfria ståltankar, och lagras ytterligare 3 månader på sin jästfällning innan buteljering.

  Ca'Rugate

  Ca'Rugate gör moderna, matvänliga viner från vulkaniska jordar i Veneto i en torr och elegant stil från enskilda vingårdslägen. Detta familjeägda företag drivs idag i fjärde generationen av familjen Tessari, just nu under ledning av Michele Tessari. Familjens 70 hektar med vingårdar finns utspridda i ett böljande landskap i Soave Classico, Valpolicella och i Lessini Durello. Vinerna Monte Fiorentine Soave, Rio Albo Valpolicella, Campo Lavei Valpolicella Superiore och Punta Tolotti Amarone bär alla namnet från den enskilda vingård där druvorna odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Sedan år 2004 finns en uttalad hållbarhetsfilosofi där tonvikten ligger på att jobba så naturligt som möjligt. Alla vingårdarna som tillhör Ca'Rugate håller på att konverteras till ekologiskt jordbruk. De första vinerna med ekologisk certifiering når marknaden år 2021. År 2018 fick Ca'Rugate 2 stjärnor i den inflytelserika guiden Gambero Rosso. Detta uppnås när ett vineri har fått den bästa utmärkelsen "3 glas" 20 gånger för ett enskilt vin. Utmärkelsen placerar Ca'Rugate bland Italiens och i synnerhet Venetos absolut främsta vinerier.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:375 ml
  Producent:Ca'Rugate
  År:2021
  Alkoholhalt:12%
  Druva:100% Garganega
  ItalienAperitifFiskSkaldjurSällskapGrönsaker
  Ca'Rugate

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år