Riesling Smaragd Weissenkirchen - Vinston
}

Artnr: 7814701

Riesling Smaragd Weissenkirchen

239kr


Vinet smakar

Passar till

Ett perfekt aperitifvin. Vinet passar till naturella och tillredda skaldjur, eleganta till relativt smakrika fiskrätter, gärna med syrliga och/eller gräddiga såser. Vinet passar även bra till mild asiatisk kryddning (lime och ingefära etc) samt sallader och syrliga, krämiga ostar.

Smak

Svagt inslag av färska hallon ger en unik karaktär till vinet som är både ovanlig och intressant och återfinns just i dessa smaragdviner (senare skördade druvor). Distinkt och frisk fruktsyra ger fin struktur till rikt mogen koncentrerad frukt. Långt elegant avslut.

Doft

Vita blommor, vita persikor, aprikos och grapefrukt i en stram och elegant och samtidigt charmig och intensiv stil.

Övrigt

Druvorna pressas och musten jäser vid sval temperatur i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Buteljeras ungt.

Domäne Wachau

Domäne Wachau är en av de största producenterna i Österrike och tillverkar endast viner i absolut toppklass. De anses ligga på topp 10-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike. "Master of Wine" Roman Horvath och Heinz Frischengruber är radarparet som driver framåt vineriet med både experimentell nyfikenhet och strävan efter perfektion. Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domäne Wachau
År:2021
Alkoholhalt:13%
Druva:Riesling.
Sockerhalt:3.6g/l
ÖsterrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapHallon
Domäne Wachau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år