Serveras vid 8-10°C som aperitif, till milda ostar och charkuterier samt till förrätter med fisk
Torr, elegant, fyllig med frisk syra, toner av citrus och mineral samt en lång, balanserad eftersmak
Intensiv, karaktärsfull och parfymerad doft med toner av citrus, exotisk frukt och blommor.
Druvorna skördas under andra halvan av september. Musten pressas skonsamt och jäser på rostfritt stål under 20-30 dagar.
Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år