Vinet passar utmärkt vid 10-12ºC till sydtyrolska specialiteter som rökt bacon, rökt kött, hjortsalami och deras italienska motsvarigheter som parmaskinka och olivpaté, men även till örtiga maträtter som örtrisotto eller nässelgnocchi.
Torr, frisk och balanserad med aromatiska inslag av mogen grapefrukt, melon och en angenäm kryddig ton av svart te.
Ungdomlig och intensiv doft med inslag av grapefrukt, lichee och vit melon samt blommiga toner av nyklippt gräs.
Druvorna skördades för hand och pressades skonsamt i hela klasar. Långsam jäsning vid en kontrollerad temperatur i rostfria tankar och lagring på sin jästfällning mellan 5-7 månader.
Cantina Terlano producerar vita och röda viner med finess, elegans och långt liv från branta sluttningar i Italiens nordligaste vindistrikt Alto-Adige. Här består jordmånen av kvarts och porphyr. Det, i kombination med svala alpina vindar och intensiv medelhavssol ger viner där koncentration möter fräschör och lång eftersmak. Tid är ett signum för Cantina Terlano. Vi talar dels om tid för varje druva att uppnå optimal mognad, och dels om den tid vinet behöver vila innan det kan uttrycka sin fulla personlighet. Alla viner från Cantina Terlano vilar på sin jästfällning för att skänka komplexitet och en avrundad munkänsla till vinet. Dessutom släpper Cantina Terlano varje år ett vin kallat "Rarità", som är en äldre årgång av signaturblenden Terlaner Classico. Varje år förundras vinälskare och journalister över fräschören, mineraliteten och energin i dessa viner. Tonvikten ligger på vita viner med långt liv såsom Kreuth, Quarz, Winkl och Terlaner Classico men även röda viner av druvorna Pinot Noir och Lagrein produceras.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år