Sancerre Les Belles Dames - Vinston

Artnr: 2245

Sancerre Les Belles Dames

199kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till rätter av fisk och skaldjur.

Smak

Torr, frisk och intensiv smak av mogen citrus, nässlor och örter. Smakrik och balanserad med en lång eftersmak.

Doft

Friskt fruktig och intensiv doft med toner av mogen citrusfrukt, vit persika, flinta och örter.

Övrigt

Druvorna kommer från egna odlingar och vinifieringen sker i gamla fat.

Gitton Père et Fils

Gitton Père et Fils har en lång historia bakom sig i Sancerre. Efter andra världskriget tog dottern Huguette tillsammans med sin man Marcel över ansvaret med endast en halv hektar i Sancerre. Familjen Gitton har kontinuerligt expanderat och äger nu 27 hektar i Sancerre varav 23 är planterade med Sauvignon Blanc och 4 med Pinot Noir. Utöver Sancerre har de även vingårdar i Pouilly och Coteaux du Giennois där de äger 10 hektar fördelat mellan de båda områdena. Sedan 1989 äger de även en vingård, Chateau Lafon, i Côtes de Duras som ligger mellan Bordeaux och Bergerac. 1975 lämnade Huguette och Marcel över det största ansvaret till sonen Pascal och idag är Gitton Père et Fils verkligen ett familjeföretag med frun Denise och Chanel i spetsen.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Gitton Père et Fils
År:2021
Alkoholhalt:12.5%
Druva:Sauvignon Blanc
Sockerhalt:1g/l
FrankrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapCitrusÖrter
Gitton Père et Fils

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år