Volnay 1er Cru Les Santenots - Vinston

Artnr: 94500

Volnay 1er Cru Les Santenots

519kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • sötma

Vinet smakar

Smak

Komplex och fyllig smak med vattnande syra och finstämda tanniner. Balanserade fatade toner ramar in ett fruktigt fokus med långt aromatiskt avslut med försiktigt saltstänk.

Doft

Stor, fruktig doft med toner av röda körsbär, plommon och tranbär. Kryddiga undertoner av ceder och kanel tillsammans med en floral hint av pioner kompletteras av balanserade toner av rostade fat.

Övrigt

Manuell skörd följt av 3 sorteringar. 5 dagars kallmacerering följt av naturlig jäsning med 'pump over' och 'punching down'. Vinet ligger 15 månader på små fat varav 30% är nya.

Vincent Girardin

I elva generationer har familjen Girardin producerat vin i kommunen Santenay. Vincent ärvde 25% av sin fars egendom 1982 och har sedan dess byggt upp vingar på 8 hektar och sedan ytterligare 22 hektar. Matkritiker, importörer, distributörer och restaurangbranschen rankar idag Girardin som den mest pålitliga av alla negocianter i Bourgogne. Han började med att göra viner i mindre appellationer som Santenay och Maranges, men har sedan dess flyttat vidare till sin bas i Meursault och numera viner från 60 olika appellationer. Girardin har kallats för Beaunes "Golden Boy" och hans 99:or är verkligen "golden", eventuellt ännu bättre än år 1990. Husets stil var tidigare att låta nya ekfat och dess vaniljkaraktär visa sig tydligt i alla viner, men sedan en lång tid tillbaka har man dragit ned på detta till förmån för en slankare och mer direkt stil. Sedan 2007 är domänen certifierat biodynamisk, men man slutade helt att använda pesticider och herbicider redan 1997. Vincent gör eleganta, fina, moderna och exceptionellt rena viner i en mycket pålitlig och klassisk stil. Det är dessutom skönt se att hans framgång inte har stigit honom åt huvudet beträffande prissättning.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Vincent Girardin
År:2017
Alkoholhalt:13.5%
Druva:Pinot Noir
Sockerhalt:1g/l
FrankrikeLammNötKryddstarktViltOstFat
Vincent Girardin

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år