Serveras vid 16-18ºC till smakrika, eleganta kötträtter som Rosastekt rådjursfilé med spenat, oxkind, svamp och kalvbräss samt smörstekta kantareller. Vinet passar även perfekt att avnjuta tillsammans med medelintensiva; både krämiga och vällagrade ostar.
Ung, fruktig, elegant, kryddig, relativt stram smak med fatkaraktär, inslag av peppar, choklad, körsbär, plommon, salvia och ceder. Lång frisk eftersmak.
Ung, fruktig, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av plommon, lakrits, peppar, choklad, körsbär och salvia.
Druvorna har macererat i 18 dagar och jäst på ekliggare samt ståltank. Vinet har sedan lagrats 14 månader på 225L ekfat 80% franska och 20% amerikanska.
Bodegas Roda grundades 1987 av de två familjerna Rotllánt samt Daurella. Ur dessa båda efternamn bildades namnet RODA. Bodegas Roda brukar numer kallas för en "traditionalist bland modernisterna". Grundbultar i Rodas filosofi har sedan starten i början på 1990-talet varit att producera viner som uttrycker druva och plats – i kontrast till Riojas långa tradition av ekfatslagring. För att uppnå sin vision används bara de lokala druvorna Tempranillo, Garnacha och Graciano. Man arbetar med total respekt varje årgångs olika nyanser, och i hög grad med druvor från äldre stockar. För att ytterligare framhäva varje årgångs säregna karaktär används ingen konstbevattning. Varje år identifieras de 17 vingårdslägen som har bäst potential. Druvorna skördas med största omsorg och vinifieras separat i 17 stora trätankar. Efter en noggrann blindprovning avgörs vilka viner som uttrycker en rödaktig, ungdomlig frukt och de som är mörkare med tätare struktur – de första går till Roda och de andra till Roda I. De båda vinerna blir ett sätt att spegla Tempranillodruvans olika sätt att mogna på. Efter tjugo år i Rioja var tiden inne att ta Roda's filosofi vidare till en ny plats, en vinregion på uppgång: Ribera del Duero. De insikter man nått kring Tempranillodruvan i Rioja har nu applicerats i en annan region där denna druva har sin hemvist. Initialt letade man efter det bästa läget i Ribera del Duero – på 800 meters höjd ligger La Horra, och där finns den svalka som behövs för att balansera kraft med harmoni och balans. Vinerna Corimbo och Corimbo I kommer från stockar med en snittålder på 20 respektive 50 år. År 2016 blev Corimbo I utsedd till världens vin gjort på spanska druvsorter av tidningen Decanter.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år