Bourgogne Rouge Terroir Noble - Vinston

Artnr: 88219

Bourgogne Rouge Terroir Noble

229kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till eleganta och lite mer klassiska rätter av ljust och mörkt kött och fågel. Det som bör undvikas för den perfekta mat- och vinkombinationen är alltför kryddiga, starka och söta tillbehör. Passar även till mildare till relativt smakrika ostar.

Smak

Ett friskt och något kryddigt vin med fruktighet av hallon, röda plommon, körsbär och örter i en relativt lätt och elegant stil. En nyanserad karaktär av skogsväxtlighet ger indikation på mognadstoner som balanseras av ungdomligt frisk fruktsyra och något strama ungdomliga tanniner. Fint integrerad rostad fatkaraktär ger krydda till eftersmaken.

Doft

Nyanserad, fruktig, aningen kryddig doft med inslag av hallon, plommon, körsbär och färska örter.

Övrigt

Druvorna skördas för hand innan de sorteras två gånger, vid skörd samt i vineriet. De avstjälkas delvis, krossas och musten jäses sedan under kontinuerlig remuage. Vinet lagras sedan under 10 månader i 500L franska ekfat, varav 10% är helt nya ekfat.

Vincent Girardin

I elva generationer har familjen Girardin producerat vin i kommunen Santenay. Vincent ärvde 25% av sin fars egendom 1982 och har sedan dess byggt upp vingar på 8 hektar och sedan ytterligare 22 hektar. Matkritiker, importörer, distributörer och restaurangbranschen rankar idag Girardin som den mest pålitliga av alla negocianter i Bourgogne. Han började med att göra viner i mindre appellationer som Santenay och Maranges, men har sedan dess flyttat vidare till sin bas i Meursault och numera viner från 60 olika appellationer. Girardin har kallats för Beaunes "Golden Boy" och hans 99:or är verkligen "golden", eventuellt ännu bättre än år 1990. Husets stil var tidigare att låta nya ekfat och dess vaniljkaraktär visa sig tydligt i alla viner, men sedan en lång tid tillbaka har man dragit ned på detta till förmån för en slankare och mer direkt stil. Sedan 2007 är domänen certifierat biodynamisk, men man slutade helt att använda pesticider och herbicider redan 1997. Vincent gör eleganta, fina, moderna och exceptionellt rena viner i en mycket pålitlig och klassisk stil. Det är dessutom skönt se att hans framgång inte har stigit honom åt huvudet beträffande prissättning.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Vincent Girardin
År:2020
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Pinot Noir
Sockerhalt:1.08g/l
FrankrikeFågelBuffématFläskLammFatHallonKörsbärKryddigÖrterPlommon
Vincent Girardin

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år