Camins del Priorat - Vinston

Artnr: 78166

Camins del Priorat

219kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 18°C till kötträtter som lammkotletter med rosmarin och vitlök. Kan med fördel avnjutas nu men vinner på att lagras i något år. Vinet bör inte lagras i mer än 6 år.

Smak

Mogna bär, kryddor och lakrits. Välbalanserad med bra koncentration och fin lång eftersmak. Tydliga tanniner.

Doft

Aromer av mogna bär, kola och en angenäm kryddighet med inslag av lakrits.

Övrigt

Druvorna kommer från 101 olika vingårdslägen i 8 byar kring Gratallops. Skörden skedde för hand mellan 5 september och 14 oktober. Vinet har macererat i 20-30 dagar. Vinet har lagrats 6 månader på franska ekfat.

Álvaro Palacios

Familjen Palacios har sina rötter i Rioja. Den unge Álvaro Palacios studerade i Bordeaux och efter två år på Château Petrus in Pomerol begav han sig sedan till Priorat där han köpte sin första vingård Finca Dofí år 1990. Tillsammans med vinmakaren René Barbier startade han vad som kom att kallas Gratallops-projektet, namngivet efter en scenisk Priorat-by. Gruppen köpte vingårdar tillsammans och delade på vinmakningsfaciliteterna fram till dess att de startade sina egna projekt. Det sägs att Álvaro Palacios ursprungliga mål var att skapa ett vin vars stil skulle ligga någonstans mellan Château Pétrus och Penfolds Grange. Till egendomen adderades den nu ikonförklarade vingården L´Ermita år 1993. Såväl som att producera viner från enskilda vingårdslägen gör han också den mer överkomligt prissatta och tillgängliga Les Terrasses som produceras på inköpt frukt. I Priorat produceras vingårdsvinerna Finca Dofí, L`Ermita och de blandade vinerna Les Terrasses och Camins del Priorat. Tillsammans med Peter Sisseck på Pingus och Telmo Rodriguez betraktas Palacios som den ”nya generationen” av spanska vinmakare. John Radford, en spansk vinspecialist, säger: "To sum up: Les Terrasses is excellent, Finca Dofí is outstanding and L'Ermita is unbelievable".

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Álvaro Palacios
År:2021
Alkoholhalt:14.5%
Druva:35% Garnacha, 11% Cariñena, 24% Syrah, 17% Cabernet Sauvignon, 10% Merlot, 3% blandade druvsorter.
Sockerhalt:1g/l
SpanienLammNötViltLakrits
Álvaro Palacios

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år