Côtes du Rhône Rouge La Dame Rousse - Vinston

Artnr: 77520

Côtes du Rhône Rouge La Dame Rousse

179kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till kallskuret, charkuterier, grillad kyckling eller lagrade hårdostar. Vinet kan lagras i upptill 5 år.

Smak

Fruktig, ungdomlig och balanserad smak med inslag av svarta vinbär, körsbär och kryddiga toner av viol. Mjuka tanniner.

Doft

Fruktig doft med ton av svarta vinbär, körsbär, röda bär och en angenäm kryddighet av viol.

Övrigt

Druvorna skördas manuellt och avstjälkas helt innan de pressas. 15-20 dagars maceration.

Domaine de la Mordorée

Domaine de la Mordorée producerar ekologiska viner från Rhône-appellationerna Tavel, Côtes du Rhône, Lirac, Condrieu och Châteauneuf-du-Pape. Domänens 38 vingårdar är utspridda i 8 kommuner i södra Rhônedalen, och utgör tillsammans totalt 50 hektar. Domaine de la Mordorée grundades år 1986 av François Delorme och sonen Cristophe. Ledordet har ständigt varit "kärlek till jorden", Christophe var en sann perfektionist med passion och respekt för marken som druvorna växer på. Christophe gick bort år 2015, endast 52 år gammal. Madeleine Delorme med dottern Ambre driver idag egendomen tillsammans med det vinmakningsteam som lärts upp av Christophe. Domaine de la Mordorée är ekologiskt certifierad, och man låter sig även inspireras av biodynamiska metoder. Alla druvor skördas för hand. Namnet Mordorée är franska för morkulla, och tittar du noga hittar du snart den lilla fågeln som finns med på flaskornas etiketter. Morkullan är en flyttfågel som ständigt finns närvarande under odlingssäsongen. Vinerna från Domaine de la Mordorée bär alla olika smeknamn för denna vackra och sällsynta fågel: La Dame Voyageuse, La Dame Rousse, La Remise och La Reine des Bois.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domaine de la Mordorée
År:2021
Alkoholhalt:14.5%
Druva:40% Grenache, 35% Syrah, 20% Carignan, 5% Mourvèdre
Sockerhalt:1.5g/l
FrankrikeFågelFläskLammOstKörsbärKryddigSvarta vinbär
Domaine de la Mordorée

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år