Campo Bastiglia Ripasso Superiore - Vinston

Artnr: 71115

Campo Bastiglia Ripasso Superiore

229kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till lamm eller nötkött samt till smakrika pastarätter.

Smak

Ett mycket fruktigt, nyanserat vin med balanserad syra och tanninstruktur, inslag av körsbär, viol, örter, och choklad.

Doft

Nyanserad, fruktig doft med inslag av mörka körsbär, röda bär, viol, örter och choklad.

Övrigt

Efter avslutad jäsning tillsätts skalrester och en andel jäsande vin från amaroneproduktionen för att ge vinet mer struktur och fyllighet. Därefter lagras 50% av vinet på nya franska ekfat om 500 liter.

Ca'Rugate

Ca'Rugate gör moderna, matvänliga viner från vulkaniska jordar i Veneto i en torr och elegant stil från enskilda vingårdslägen. Detta familjeägda företag drivs idag i fjärde generationen av familjen Tessari, just nu under ledning av Michele Tessari. Familjens 70 hektar med vingårdar finns utspridda i ett böljande landskap i Soave Classico, Valpolicella och i Lessini Durello. Vinerna Monte Fiorentine Soave, Rio Albo Valpolicella, Campo Lavei Valpolicella Superiore och Punta Tolotti Amarone bär alla namnet från den enskilda vingård där druvorna odlats. Ca'Rugate är kända för att producera viner med en låg sockerhalt, så att vinerna i större utsträckning reflekterar det läge där de odlats. Tack vare en lägre sockerhalt är vinerna tacksamma att kombinera med eleganta maträtter. Sedan år 2004 finns en uttalad hållbarhetsfilosofi där tonvikten ligger på att jobba så naturligt som möjligt. Alla vingårdarna som tillhör Ca'Rugate håller på att konverteras till ekologiskt jordbruk. De första vinerna med ekologisk certifiering når marknaden år 2021. År 2018 fick Ca'Rugate 2 stjärnor i den inflytelserika guiden Gambero Rosso. Detta uppnås när ett vineri har fått den bästa utmärkelsen "3 glas" 20 gånger för ett enskilt vin. Utmärkelsen placerar Ca'Rugate bland Italiens och i synnerhet Venetos absolut främsta vinerier.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Ca'Rugate
År:2020
Alkoholhalt:14%
Druva:45% Corvina, 40% Corvinone, 15% Rondinella
Sockerhalt:5g/l
ItalienLammNötViltOstChokladKörsbärÖrter
Ca'Rugate

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år