Dolcetto d'Alba 2018 - Vinston

Artnr: 70866

Dolcetto d'Alba 2018

149kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18ºC till lättare kötträtter av fågel, kalv, lamm eller nötkött. Vinet kan drickas nu, men kan även lagras fram till 2019.

Smak

Torr, fruktig och nyanserad med balanserade, mjuka tanniner, markerad syra och inslag av blåbär, mörka körsbär, kryddor, plommon, timjan, lakrits och fat.

Doft

Fruktig, ungdomlig och nyanserad med inslag av blåbär, mörka körsbär, svarta vinbär, plommon, lakrits, timjan, peppar och ekfat.

Övrigt

Vinet är spontanjäst och både jäsning och maceration genomförs i ståltank. Vinet har lagrats 3 månader på flaska innan det släpps för försäljning.

Luciano Sandrone

År 1977 köper Luciano Sandrone sin första del av vingårdsläget Cannubi Boschis i Barolo. Några år senare, 1981, är det dags att presentera den första årgången producerad under egen etikett på VinItaly. En amerikansk inköpare vädrar framgång och köper upp samtliga 1500 flaskor som producerats. Därefter har vinälskare, sommelierer och Piemontevänner världen över inte upphört att längta efter och njuta av vinerna från Luciano Sandrone. "Erfarenhet, sunt förnuft och hjärta". Så sammanfattar Luciano Sandrone den filosofi som genomsyrar hans verksamhet och viner. Luciano har deltagit i mer än 50 skördar, varav 40 i egen regi. Från egna vingårdar i Langhe och Roero kommer Luciano Sandrones fem viner, av Nebbiolo, Barbera och Dolcetto. Varje steg i produktionen kännetecknas av kompromisslös kvalitetskontroll och stor respekt för varje individuell årgång. Detta avspeglas naturligtvis tydligt i vinerna. Från och med årgång 2013 heter den vingårdsbetecknade Barolo Cannubi Boschis rätt och slätt "ALESTE". Namnet är en sammanskrivning av ALE-ssia och STE-fano, Lucianos barnbarn, som fortsätter att driva familjens verksamhet vidare in i nästa generation. De nya årgångarna från Luciano Sandrone släpps den 1 september varje år.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Luciano Sandrone
År:2018
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Dolcetto
Sockerhalt:2g/l
ItalienAperitifSällskapFågelLammNötViltBlåbärFatKörsbärLakritsPlommon
Luciano Sandrone

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år