Duette Premium Pinot Noir - Vinston

Artnr: 6602

Duette Premium Pinot Noir

149kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Vinet passar till både eleganta och smakrika rätter av ljust och mörkt kött samt vilt och fågel. Det passar även perfekt att avnjuta tillsammans med ostar; både krämiga och vällagrade osttyper. Serveras vid 16-18°C

Smak

Fruktig, kryddig, druvtypisk smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, körsbär, choklad, lakrits, ingefära och färska örter.

Doft

Fruktig, kryddig, druvtypisk doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar, lakrits, choklad, körsbär och färska örter.

Övrigt

En del av druvklasarna har behållts hela för att ge ytterligare tanninstruktur, dimension och komplexitet till det slutgiltiga vinet medan andra druvor krossats varsamt. Efter jäsning i öppna små rostfria tankar vid ca 32°C med kontinuerlig överpumpning av skalen har macerationen pågått i totalt tre veckor. Musten pressas varsamt vinet genomgår sin malolaktiska jäsning på franska ekfat av varierande ålder för att redan på ett tidigt stadium intregreras i vinet. Vinet har sedan lagrats på samma fat under 12-14 månader innan blanding och buteljering.

Indomita

Indomita grundades 2001 och har sedan sin start haft som mål att skilja sig ifrån andra producenter i Chile genom deras kvalité. Med detta i åtanke så producerar dom idag enbart röda viner ifrån Maipo Valley och vita viner ifrån Casablanca. Två av Chiles absolut bästa områden. Alla druvor är handplockade med omsorg och vinerna tillverkade med traditionella metoder. Hos Indomita gör man tre olika kvalitetsviner; Variedad som är tankjästa druvrena endruvsviner från vingårdar fördelade över hela Central Valley, Selected Variedad som är ett urval viner från de bästa specifika vingårdarna och Reserva, som är en selektering av vin från de bästa enskilda lägena i firmans bästa vingårdar. Beroende på vin och årgångens kvalitet, ligger skördeuttagen på fyra till elva ton per hektar. Indomita äger mer än 500 hektar vinodlingar i Maipo där de odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Gewürztraminer och Sauvignon Blanc. Det moderna vineriet byggdes 2001 och har ståltankar vars kapacitet uppgår till fyra miljoner liter. Vineriet har dessutom en källare, byggd i kullen som vineriet står på, som omfattar 2 000 ekfat om 225 liter.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Indomita
År:2021
Alkoholhalt:14%
Druva:Pinot noir
Sockerhalt:3.5g/l
ChileFågelFläskNötViltOstChokladFatJordgubbarKörsbärKryddigLakritsÖrter
Indomita

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år