Serveras vid ca 16°C till rätter av ljustkött eller exempelvis grillade grönsaker.
Nyanserat vin med charmig fruktighet såsom röda vinbär, skogshallon, blodapelsin och jordgubbar. Vinet är mjukt och läskande med en klingande frukt tillsammans med en god kryddighet och lång frisk eftersmak.
Fruktig doft med inslag av solmogna hallon, jordgubbar och rabarber. Vinet har en angenäm kryddighet med toner av örter och apelsinzest.
Druvorna till detta vin kommer från Blancafort, La Conca de Barberà i Tarragona. Vingårdarna ligger på 600 meters höjd över havet och alla druvor skördas för hand. Alkoholjäsningen sker spontant och skalmecerationen pågår i 10 dagar på ståltank. Vinet får sedan lagras i 6 månader på amforor. Vinet har inga tillsatta sulfiter.
Jordi Llorens anses vara en av dom bästa vinmakarna i Spanien och tillsammans med hans fru Cristina har dom startat Can-Vi vars fokus är kvalitetsvin på burk. Jordi Llorens familj har odlat vin i Blancafort, Katalonien i århundraden, men Celler Jordi Llorens startades 2008. Jordi har totalt 15 hektar vingårdar, alla biodynamiskt odlade, och ligger på cirka 600 meters höjd och drar därför nytta av ett relativt svalt klimat som tydligt återspeglas i vinerna. Medelhavsklimatet känns, men uttrycket är fortfarande svalt och väldigt uppfriskande. Jordi Llorens viner utstrålar energi och visar en övertygande balans mellan mognad, relativt låg alkoholhalt och hög fräschör.
Läs merVolym: | 250 ml |
---|---|
Producent: | Can-Vi |
År: | NV |
Alkoholhalt: | 11% |
Druva: | 60% Garnacha, 40% Monastrell |
Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år