Château Fouquet Saumur - Vinston
}

Artnr: 206301

Château Fouquet Saumur

159kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk- och lammkött.

Smak

Nyanserad och mycket fruktig smak med inslag av blåbär, björnbär, lingon, färska örter, lakrits och viol.

Doft

Nyanserad ich mycket fruktig doft med inslag av blåbär, björnbär, lingon, färska örter, lakrits och viol.

Övrigt

Druvorna avstjälkades och tappades med hjälp av gravitationen till ståltankar för jäsning och skalmaceration. Vinifieringen varade cirka två veckor vid 25 grader.

Domaine Filliatreau

Paul Filliatreau tog över vingården från sin far Maurice 1967 och påbörjade arbetet med att ställa om till att enbart göra rödvin med fokus på Cabernet Franc istället för rosévin, som hans far producerat. Paul var en stor del i att höja Saumur Champignys status regionalt men också i hela landet. I vingården arbetar man biodynamiskt och anammar naturliga metoder i ett litet och starkt team.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domaine Filliatreau
År:2020
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Cabernet Franc
Sockerhalt:1g/l
FrankrikeSällskapFågelFläskLammBjörnbärBlåbärLakritsÖrter
Domaine Filliatreau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år