Serveras vid 18-20°C till smakrika rätter, gärna från det norditalienska köket såsom stek, vilt kött och långtidslagrade hårdostar
Harmonisk, fruktig och kryddig smak av mörka bär och viol samt balanserade tanniner.
Intensiv, delikat doft med inslag av mörka bär, viol, höstskog och kryddor.
Druvorna skördades i början av oktober. Musten pressas skonsamt och jäser på rostfritt stål under 8 dagar och mognar sedan på Allier-ek i 12 månader.
Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år