Terlan Pinot Noir - Vinston
}

Artnr: 7331601

Terlan Pinot Noir

239kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 14-16ºC till lättare kötträtter som kyckling med morots- och selleripuré eller lammkotletter med örtrisotto.

Smak

Druvtypiskt vin med smak av björnbär, blåbär, körsbär, örter och lakrits. Vinet har en balanserad struktur och en elegant mineralitet.

Doft

Elegant doft med toner av björnbär, blåbär, körsbär, örter, mineral och lakrits.

Övrigt

Vinet har genomgått malolaktisk jäsning och lagrats i stora fat i 7-10 månader.

Cantina Terlano

Cantina Terlano producerar vita och röda viner med finess, elegans och långt liv från branta sluttningar i Italiens nordligaste vindistrikt Alto-Adige. Här består jordmånen av kvarts och porphyr. Det, i kombination med svala alpina vindar och intensiv medelhavssol ger viner där koncentration möter fräschör och lång eftersmak. Tid är ett signum för Cantina Terlano. Vi talar dels om tid för varje druva att uppnå optimal mognad, och dels om den tid vinet behöver vila innan det kan uttrycka sin fulla personlighet. Alla viner från Cantina Terlano vilar på sin jästfällning för att skänka komplexitet och en avrundad munkänsla till vinet. Dessutom släpper Cantina Terlano varje år ett vin kallat "Rarità", som är en äldre årgång av signaturblenden Terlaner Classico. Varje år förundras vinälskare och journalister över fräschören, mineraliteten och energin i dessa viner. Tonvikten ligger på vita viner med långt liv såsom Kreuth, Quarz, Winkl och Terlaner Classico men även röda viner av druvorna Pinot Noir och Lagrein produceras.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Cantina Terlano
År:2022
Alkoholhalt:13.5%
Druva:100% Pinot Noir
Sockerhalt:1.2g/l
ItalienFågelBuffématFläskLammGrönsakerBjörnbärBlåbärKörsbärLakritsÖrter
Cantina Terlano

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år