Blanc Foussy Cuvée Prestige Brut Crémant de Loire - Vinston

Artnr: 5257401

Blanc Foussy Cuvée Prestige Brut Crémant de Loire

155kr


  • fruktsyra
  • fyllighet
  • strävhet

Vinet smakar

Smak

Torr och frisk smak, balanserad kropp med väl avvägd dosage och ett angenämt motstånd i läskande syra och sprudlande mousse. Här drar äpplen, grapefrukt och mogna persikor jämnt med en bakomliggande mineralitet som når fram i avslutet.

Doft

Fräsch och fruktdriven doft med ung prägel och rent uttryck. Tydliga toner av gröna äpplen, aprikos, bivax och söt mango adderas snyggt till en lätt brödighet med lemoncurd och honung.

Övrigt

Traditionell metod med 18 månaders lagring på jästfällning.

Blanc Foussy Val de Loire

Blanc Foussy Val de Loire är en av Grandes Caves Saint-Rochs egendomar med säte nära Tours. Blanc Foussy producerar enbart mousserande viner på druvor från områden i Touraine och Vouvray. Vinerna är framställda genom traditionell metod där den andra jäsningen har skett på flaska. Vinerna lagras i minst 18 månader på sin jästfällning på flaska.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Blanc Foussy Val de Loire
År:2021
Alkoholhalt:12%
Druva:70% Chenin Blanc, 20% Cabernet Franc, 10% Chardonnay
Dosage:6g/l
FrankrikeAperitifFiskSällskapOstÄppleGrapefrukt
Blanc Foussy Val de Loire

Andra gillar också

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år