Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul
Efter en mättande middag kan det sitta fint med något luftigt och lätt. Avsluta med receptet på vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul.
Vit choklad är en lyxig final på den stora middagen. Efter en mättande middag kan det sitta fint med något luftigt och lätt. Då rekommenderar vi en lyxig chokladmousse med fräsch passionsfrukt. Precis som de övriga rätterna går även desserten att förbereda och förvara i kylen. Har du glutenintoleranta gäster kan du byta digestivesmulet mot kolaströssel.
Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul
För: 4 personer
100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg
2 passionsfrukter
2 digestivekex
Gör så här:
1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i vattenbad.
2. Vispa grädden tjock i en bunke och vispa hastigt ägget i en annan.
3. Häll ner den smälta chokladen i ägget under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden.
4. Skeda ur passionsfrukterna och fördela ut i botten av glasen. Klicka på chokladmoussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.