Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul - Vinston

Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul

Efter en mättande middag kan det sitta fint med något luftigt och lätt. Avsluta med receptet på vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul.

Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul

Vit choklad är en lyxig final på den stora middagen. Efter en mättande middag kan det sitta fint med något luftigt och lätt. Då rekommenderar vi en lyxig chokladmousse med fräsch passionsfrukt. Precis som de övriga rätterna går även desserten att förbereda och förvara i kylen. Har du glutenintoleranta gäster kan du byta digestivesmulet mot kolaströssel.


Vit chokladmousse med passionsfrukt och digestivesmul

För: 4 personer

100g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 st ägg

2 passionsfrukter
2 digestivekex

Gör så här:

1. Bryt den vita chokladen i bitar och smält i vattenbad.

2. Vispa grädden tjock i en bunke och vispa hastigt ägget i en annan.

3. Häll ner den smälta chokladen i ägget under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden.

4. Skeda ur passionsfrukterna och fördela ut i botten av glasen. Klicka på chokladmoussen och ställ in i kylen minst tre timmar eller över natten. Smula över digestivekex och servera.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år