Torskrygg med vårprimörer och getostcreme
Receptet på torskrygg med vårprimörer och getostcreme passar perfekt till Sauvignon Blanc och stundande sparrispremiär.
Torskrygg med vårprimörer och getostcreme
Vinston bjuder på ett gott recept som passar till Sauvignon Blanc och vårens alla primörer; Torskrygg med vårprimörer och getostcreme. Detta recept hör årstiden till och bjuder på härliga smaker av getost, sparris och betor.
För: 4 personer
Torskrygg i ugn:
3 gulbetor
3 polkabetor
3 små morötter
1 citron
1 kapsel vitlök
4 styckfrysta torskryggsfiléer
1/2 rödlök
salt, peppar, lökpulver
Övrigt:
1/2 kruka timjan
1 knippe sparris (250g)
Getostcreme:
100g getost
2 dl creme fraiche
salt
1. Skala betor och morötter om det behövs. Skär citronen till halverade klyftor. Lossa vitlökarna från kapseln. Behåll skalet på klyftorna men skär bort det hårda fästet i botten. Ringla olja i en ugnsfast form och fördela ut betor, morötter, citronbitar och vitlöksklyftor. Salta och peppra ett varv och ställ in i 20-30 minuter i 225°C.
2. Tag ut formen och gör plats för fisken i ena änden. Lägg ner torskryggsfiléerna och krydda dessa med salt, peppar och lökpulver. Skär rödlöken till tunna klyftor och strössla ut över rotsakerna. Ställ in formen ytterligare 10 minuter i 150°C. Strössla färsk timjan över rotsakerna vid servering.
3. Koka upp en kastrull med saltat vatten och sjud sparrisen i cirka 4-5 minuter.
4. Rör ihop getost med creme fraiche. Smaka av med lite salt.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.