Sockerfri glögg med Stevia
Visst kan man göra glögg utan socker. Detta recept på sockerfri glögg med Stevia är enkelt att följa och blir en god rödvinsglögg att bjuda på till jul.
Gör egen glögg
Varför inte göra hemmagjord glögg till jul? Att göra egen glögg är både enkelt och gott, dessutom kan man välja om den ska göras på rött, vitt eller rosévin. Krydda den med de julkryddor du tycker om, och spetsa sedan med någon spritsort, om du vill ha den starkare. Glöm att glöggen inte får koka, då försvinner nämligen alkoholen. Låt den bara sjuda på låg värme under lock.
Recept på hemmagjord glögg utan socker
När man gör glögg kan man passa på att välja ett billigare vin på tetra. Ska man göra mycket passar förstås vin på bag in box ännu bättre. Välj hellre ett fruktigt vin före ett kraftigt och tanninrikt eftersom man till det behöver mer socker. Dessutom brukar glögg på kraftigare viner bli lite för stramt.
I detta recept har vi använt rödvin på bag in box. Vill man inte köpa en massa separata kryddor kan kryddorna bytas mot en påse glöggkryddor.
» Fler recept på glögg hittar du här
Sockerfri glögg med Stevia
1 liter
1 liter rödvin
2 kanelstänger
1 pomeransskal
10 nejlikor
3 stjärnanis
1 tsk hela kardemummakärnor
1 st vaniljstång
2 msk stevia
1. Ha ner rödvinet samt alla kryddor som stevia i en kastrull. Låt det koka upp och sedan sjuda på låg värme i 10 minuter under lock. Observera att det inte får koka – då försvinner alkoholen.
2. Ta bort kastrullen från värmen och låt blandningen dra i minst 1 timme – gärna längre. Sila av glöggen och värm på vid servering.
Receptet är exklusivt
framtaget för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.