Snabblagad Ris à la Malta
Ont om tid men lite sötsugen? Ris ála Malta är för många ett måste på julbordet. Varför inte svänga ihop en Snabblagad Ris a la Malta med färdig gröt?
Snabblagad julmat
Ont om tid men lite sötsugen? Ris á la Malta är för många ett måste på julbordet. Varför inte svänga ihop en Snabblagad Ris ala Malta med färdig gröt?
Ris ala Malta är en klassisk efterrätt man serverar till jul och som görs genom att man kokar ihop grötris med mjölk eller grädde. Rätten smaksätts med vaniljsocker och serveras sedan med apelsinbitar, bär, sylt eller saftsås. Det här är ett härligt och sött inslag som passar fint efter julmaten och som tar tillbaka de härliga smakerna som julen innebär.
Snabbt och enkelt
Till denna snabba variant använder man färdig gröt, exempelvis sådan man köper på korv, som man blandar med vispad grädde. PÅ Så vis sparar man tid och slipper vänta på att gröten ska koka ihop.
Snabblagad Ris ala Malta
För: 4 personer
1,5 dl vispgrädde
500g kall risgrynsgröt (1 korv)
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Blanda florsocker och vaniljsocker med grädden och vispa den fluffig.
2. Blanda grädden med den kalla gröten. Servera snabblagad Ris a la Malta med färska bär, bitar av apelsin, sylt eller saftsås.
Ett komplett julbord
Detta köper du färdigt: prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, kavring och ost. Även revbenen kan man köpa färdiga. Leta efter förkokta ribs som bara värms i ugnen. Skippa den medföljande glazen‚ och har du tid, gör en egen glaze med juliga smaker.
Kolla även in Vinstons övriga recept till en snabbfixad julafton; Snabbinlagd sill, Snabbgravad lax, Snabblagad Janssons Frestelse och Griljerad julskinka.