Snabbgravad lax
För den som vill spara tid är det här ett snabbt sätt att göra snabbgravad lax. Fyra timmar är allt som krävs.
Snabblagad julmat
För den som vill spara tid är det här ett snabbt sätt att göra snabbgravad lax. Genom att koka ihop en lag som laxen ligger i går det på fyra timmar. Rör ihop, och lägg in i kylen så är det klart. Välj odlad lax så behöver du inte frysa den innan. (Läs mer hos Livsmedelsverket).
Snabbgravad lax
500 gram
500g bit laxfilé
2 msk salt
2 msk socker
1 dl vatten
3 msk hackad dill
1. Koka ihop salt, socker och vatten i en kastrull så saltet och sockret löser sig. Låt lagen svalna.
2. Ansa bort eventuellt skinn från laxen. Häll över lagen i en plastpåse och blanda ner hackad dill. Lägg ner laxen, knyt ihop påsen och gnid in lagen i laxen. Lägg påsen svalt i 3-4 timmar. Vänd gärna påsen efter halva tiden.
3. Skär upp laxen i tunna skivor och servera. Dekorera gärna med en dill.
Ett komplett julbord
Detta köper du färdigt: prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, kavring och ost. Även revbenen kan man köpa färdiga. Leta efter förkokta ribs som bara värms i ugnen. Skippa den medföljande glazen‚ och har du tid, gör en egen glaze med juliga smaker.
Kolla även in Vinstons övriga recept till en snabbfixad julafton; Snabbinlagd sill, Snabblagad Janssons Frestelse, Snabblagad Ris a la Malta och Griljerad julskinka.