Saftiga hamburgare
De saftigaste burgarna får man när man blandar nöt- och fläskkött. Laga dessa burgare på grillen eller stek på dem i en grillpanna.
Servera med goda tillbehör av skivad lök och tomat, saltgurka, machésallad, grillsås, bacon och en god dressing. Ett gott komplement är också frasig klyftpotatis som rostas i ugn med rapsolja och flingsalt.
För: 4 personer
Ingredienser:
400g nötfärs
400g fläskfärs
4 vitlöksklyftor
2 ägg
2 msk hickorysås
3 msk färsk rosmarin
3 msk färsk timjan
salt, svartpeppar
Gör så här:
1. Blanda nöt- och fläskfärs med finhackad vitlök, ägg och hickorysås.
2. Hacka örterna och blanda ner i färsen. Salta och peppra. Tänk på att inte bearbeta färsen för mycket, då blir det segt. Forma till biffar och stek eller grilla dessa.