Ricottafylld ravioli med rostad pumpa
Att göra hemmagjord pasta är enkelt. Testa vårt goda recept som hör halloweensäsongen till – med pumpa.
Ravioli fylld med ricotta, spenat och salvia med rostad pumpa
4 personer
Raviolin bakas med särskilt italienskt mjöl, men det går bra att ersätta med helt vanligt vetemjöl.
Pastadeg:
500g tipo 00, italienskt mjöl
4 ägg
6 äggulor
1 tsk salt
50g mannagryn
Fyllning:
200g ricotta
30g färska örter och spenat
3 msk salvia
100g parmesan
salt och malen vitpeppar
Rostad pumpa:
1 kg muscatpumpa
1 msk honung
1 msk smält smör
salt och malen vitpeppar
Att slunga i:
2 msk smör
2 msk riven parmesan
Gör så här:
1. Lägg alla ingredienser till pastadegen i en bunke och arbeta ihop till en fast deg. Ha ner alla ingredienser till fyllningen i en bunke och rör ihop till en smet. Kavla ut tunna plattor av degen och fyll till små ravioli. Koka dem 2-3 minuter i saltat vatten.
2. Värm ugnen till 220ºC. Skala och tärna pumpan och lägg i en skål. Blanda med honung, smör, salt och peppar. Sprid ut på en plåt och rosta tärningarna i ugn 7-10 minuter.
3. Slunga raviolin i smör och riven parmesanost. Lägg upp på tallrikar och toppa med den rostade pumpan.