Vitvinsglögg
Glögg är enkelt att koka själv och kan med lätthet kryddas efter egen smak. Här bjuder vi på ett gott recept på hemmagjord Vitvinsglögg.
Hemmagjord glögg
Bjud på hemmagjord glögg till julafton eller till ditt glöggmingel. Ska du göra en vitvinsglögg passar ett fruktigt vitt vin på tetra, eller på bag in box, om man vill göra mer. När du gör din glögg, se till att den inte kokar så alkoholen inte kokar bort. Låt den bara sjuda under lock på svag värme.
Vitvinsglögg
Ca 1 liter
1 liter vitt vin
2 st torkade pomeransskal
2 st bitar torkad ingefära
3 st kanelstänger
10 st hel kryddnejlika
1 tsk hela kardemummakärnor
2 dl strösocker
Gör så här:
1. Häll vinet i en kastrull och lägg i pomeransskal, ingefära, kanelstänger, nejlikor och kardemummakärnor. Ha i sockret och rör om till det löst upp sig. Se till att vinet bara sjuder och inte kokar.
2. Sänk värmen och låt det sjuda ca 15 minuter. Häll över i en flaska eller kanna och låt dra under ett dygn. Sila av kryddorna och värm glöggen innan servering. Bjud gärna på russin och skållade mandlar till.