Ostpaj med lök och prästsost
Bjud på en lätt och snabblagad paj som passar till kräftskivan – som denna goda ostpaj med lök och prästsost.
Vintips till kräftskivan
Bjud på en lätt och snabblagad paj som passar till kräftskivan. Denna goda paj fylls med Västerbottensost och lök. En kräftskiva blir inte riktigt komplett utan en god, hemlagad ostpaj. Ostpaj med lök och prästsost är enkelt att laga och kan med fördel lagas en dag i förväg och sedan värmas på.
Bjud in vänner och bekanta och duka upp med goda pajer och nykokta kräftor.
Ostpaj med lök och prästost
För: 8 personer
Fyllning:
2 gul lökar
5 dl riven prästost
1 rulle smördeg
Stanning:
3 ägg
3 dl grädde
salt, peppar
1. Hacka den gula löken och stek den mjuk i smör. Lägg ut pajdegen i en pajform om cirka 26-28 cm Ø. Ha ner den rivna osten och den stekta löken.
2. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Slå stanningen över och blanda med osten. Grädda pajen i botten av ugnen i 225° 20–25 minuter.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.