Ostpaj med lök och prästsost - Vinston

Ostpaj med lök och prästsost

Bjud på en lätt och snabblagad paj som passar till kräftskivan – som denna goda ostpaj med lök och prästsost.

Ostpaj med lök och prästsost

Vintips till kräftskivan

Bjud på en lätt och snabblagad paj som passar till kräftskivan. Denna goda paj fylls med Västerbottensost och lök. En kräftskiva blir inte riktigt komplett utan en god, hemlagad ostpaj. Ostpaj med lök och prästsost är enkelt att laga och kan med fördel lagas en dag i förväg och sedan värmas på.

Bjud in vänner och bekanta och duka upp med goda pajer och nykokta kräftor.


Ostpaj med lök och prästost

För: 8 personer

Fyllning:

2 gul lökar
5 dl riven prästost
1 rulle smördeg

Stanning:

3 ägg
3 dl grädde
salt, peppar

1. Hacka den gula löken och stek den mjuk i smör. Lägg ut pajdegen i en pajform om cirka 26-28 cm Ø. Ha ner den rivna osten och den stekta löken.

2. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor. Slå stanningen över och blanda med osten. Grädda pajen i botten av ugnen i 225° 20–25 minuter.


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år