Kryddiga tacos med picklad rödlök, salsa och guacamole - Vinston

Kryddiga tacos med picklad rödlök, salsa och guacamole

Receptet på kryddiga tacos med picklad rödlök, salsa och guacamole passar fint till rödvinet Prohibition Zinfandel från USA.

Kryddiga tacos med picklad rödlök, salsa och guacamole


Kryddiga tacos med picklad rödlök, salsa och guacamole

För: 4-6 personer

Picklad rödlök:

3 dl vatten
0,5 dl ättikssprit (12%)
1 dl dl strösocker
2 msk salt
2 rödlökar

Tomatsalsa:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 röd chilifrukt
1/2 tsk strösocker
salt, peppar

Guacamole med vitlök, rödlök och tomat:

1 tomater
1/2 rödlök
1/2 röd chilifrukt
2 avocado
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
salt, peppar

Köttfärs:

500g köttfärs
1 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk acho chilipulver
1 msk cayennepeppar
salt, peppar
1 dl vatten

Tillbehör:

1 paket tacoskal
riven ost
gräddfil
majs
färsk koriander

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en kastrull. Slå i ättika och rör i socker och salt. Klyfta rödlöken och ha ner i ättikslagen. Låt stå ett par timmar.

2. Hacka gul och vit lök och låt den mjukna i smör i en kastrull på mediumvärme. När löken börjar bli genomskinlig, ha ner krossade tomater och hackad chili. Blanda i socker, salt och peppar. Låt allt koka upp och dra sedan ner värmen så det knappt småputtrar. Låt puttra under lock i 30 minuter eller till salsan har kokat ner och blivit tjock. Smaka eventuellt av med mer salt om det behövs.

3. Hacka tomat och rödlök. Skiva den röda chilifrukten tunt. Skeda ur avocadona slarvigt med en sked. Blanda med pressad vitlök, tomater, rödlök och chili. Pressa över saften från en halv lime och smaka av med salt och peppar.

4. Smält smör i en stekpanna och ha ner nötfärsen. Stek till färsen fått färg runt om och ha sedan ner alla kryddor. Blanda allt och slå på vattnet. Låt färsen fräsa ytterligare någon minut. Servera med tacoskal, riven ost, gräddfil, majs och färsk koriander.


Vinrekommendation till tacos
Prohibition Zinfandel Bag in BoxVälj zinfandel till dina tacos. Prohibition Zinfandel (74299) är ett medelfylligt vin med härligt avrundad sötma och följsamma tanniner. Det har en jämn kryddighet med inslag av mogna bär och bjuder på välbalanserad smak med toner av björnbär, blåbär, mörka körsbär och rostade ekfat. Vinet görs av 100% zinfandel och kommer från soliga Kalifornien.

Prohibition Zinfandel passar inte bara utmärkt till tacos, grillat, hamburgare och kyckling utan också till fisk och smakrik vegetarisk mat.

» Prohibition Zinfandel Bag in Box
Artnr: 74299 | Ursprung: Kalifornien, USA | Alkohol: 14,5% | Pris: 249:-


Madeleine LandleyRecept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.

Vinston är en del av Solera Sweden som är ett snabbt växande företag inom den svenska dryckesmarknaden. Vi verkar i alla kanaler som finns i Sverige, och i de flesta dryckeskategorier. År 2021 blev Solera en del av det danska företaget Royal Unibrew som är en av de största dryckesaktörerna i Norden. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Sweden AB.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år