Griljerad julskinka
Ingen jul utan julskinka på julbordet! Här hittar du recept på en enkel och klassisk griljering till julskinkan.
Snabblagad julmat
Ingen jul utan julskinka på julbordet! En del kokar sin egen julskinka, men då det kräver lite tid finns det färdig skinka att köpa och griljera – smidigt. Detta recept är på en enkel och klassisk griljering. Vill man ha en lite knaprigare yta på griljeringen vispar man ihop senapen med ett ägg. Dock funkar det precis lika bra med enbart senap. Dessutom passar det dem som är ägg-allergiker. Men detta snabba recept blir julen komplett.
Griljerad julskinka
1 skinka på 2 kilo
2 kg färdigkokt julskinka
2-3 msk skånsk senap
svartpeppar
0,5-1 dl ströbröd
1 påse hela nejlikor
1. Ta ut skinkan ur förpackningen och skölj av den. Torka av dem med hushållspapper och lägg upp i en ugnsfast form eller långpanna.
2. Bred på skånsk senap med en skev eller smörkniv på ovansidan av skinkan. Dra över peppar och strö sedan över ströbröd.
3. Ställ in skinkan i 250°C i vanlig ugn, eller 225°C i varmluftsugn och låt ströbrödet få yta – cirka 10-15 minuter beroende på ugn. Håll ett öga så den inte bränns. Låt skinkan svalna och dekorera sedan med hela nejlikor.
Ett komplett julbord
Detta köper du färdigt: prinskorv, köttbullar, rödbetssallad, kavring och ost. Även revbenen kan man köpa färdiga. Leta efter förkokta ribs som bara värms i ugnen. Skippa den medföljande glazen‚ och har du tid, gör en egen glaze med juliga smaker.
Kolla även in Vinstons övriga recept till en snabbfixad julafton; Snabbinlagd sill, Snabbgravad lax, Snabblagad Ris a la Malta och Snabblagad Janssons Frestelse.