Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing
Prova veckans recept; Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing som både är gott och färgglatt!
Fläskytterfilé med zucchini, nötter och ramslöksdressing
För: 4 personer
Marinerad fläskytterfilé:
800g fläskytterfilé
1 dl grillolja
salt, peppar
Ramslöksdressing:
20 blad ramslök
1/2 citron
1 dl extra virgin olivolja
salt, peppar
Grillad sallad:
250g romatico-tomater
1 fänkålshuvud
70g machésallad (1 påse)
1/2 rödlök
1 zucchini
150g fetaost
1 dl valnötter
1. Ansa fläskytterfilén och klappa in den runt om med salt och peppar. Lägg fläskytterfilén i en påse med grilloljan och låt den ligga under dagen eller längre.
2. Grovhacka ramslöksbladen och ha ner dem i en mixer tillsammans med saften från en halv citron och olivolja. Kör till en slät smet. Smaka av med salt och peppar.
3. Lägg ut metallfolie i en ugnsform. Nagga tomaterna lätt med en kniv och lägg dem i ugnsformen. Rosta i 200°C i 40 minuter.
4. Halvera fänkålshuvudet och skär det till klyftor som sitter ihop i botten. Hetta upp grillen eller en grillpanna och grilla fänkålsklyftorna på båda sidor. Skär rödlöken till tunna klyftor och hyvla zucchinin till långa skivor med en osthyvel.
5. Grilla fläskytterfilén hel i bit i en grillpanna eller på en grill. Låt köttet vila och skär sedan upp det. Fördela ut machésallad, tomater, rödlök, zucchiniskivor, smulad fetaost och valnötter på ett uppläggningsfat. Lägg på den uppskivade fläskfilén och ringla över ramslöksdressingen.
Recept och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.