Äppeltarte med vaniljmascarpone
Äppeltarte med vaniljmascarpone är enkelt att göra och utmärkt att bjuda som dessert på när det är fest. Här hittar du recept och vintips.
Nyårsdessert med vintips
En äppeltarte med vaniljmascarpone är enkelt att göra och perfekt att bjuda som dessert på när det är fest. Tack vare att den bara kräver några få ingredienser kan man lägga krutet på de andra rätterna och avsluta med denna goding.
Allt som behövs är faktiskt bara smördeg, äpplen, hasselnötter och muscovadosirap. Det hela serveras med en smaskig mascarpone som man rör ihop med vanilj och ytterligare muscovadosirap för sötma. Muscovadosirapen adderar en mustig sötma med härlig kolaton. Servera exempelvis som efterrätt på nyårsafton. Ett superbt vintips till desserten hittar du under receptet.
Äppeltarte med vaniljmascarpone
För: 6 personer
Äppeltarte:
3 stora röda äpplen
1 dl hasselnötter
1 rulle smördeg
spraysmör
muscovadosirap
Vaniljmascarpone:
250g mascarpone
1,5 msk vaniljextrakt
1,5 msk muscovadosirap
Gör så här:
1.Skiva äpple tunt och skär bort kärnhuset. Hacka hasselnötterna.
2. Rulla ut smördeg med bakplåtspapper på en plåt. Spraya över ett lager smör.
3. Lägg ut äpplena omlott så de täcker smördegen. Spraya ett lager smör och ringla över muscovadosirap. Strössla över hasselnötterna och ställ in plåten i 225°C i 30 minuter.
4. Rör ihop mascarpone med vaniljextrakt och muscovadosirap. Skär upp den färdiga tarten till lagom bitar och servera med vaniljmascarponen.
Recept, foto och vintips är exklusivt
framtagna för Vinston av
Madeleine Landley, Landleys kök.