Utvalda prisbelönta viner
Här skulle vi vilja tipsa om fyra prisbelönta viner som alla fick medalj i årets upplaga av Vinordic Wine Challenge. En välkänd tävling som går ut på att hitta Sveriges mest prisvärda viner, och där Sveriges vassaste näsor och gommar agerar jury. Prisutdelningen gick av stapeln den 31 mars.
Guldet i kategorin Vitt vin 130-199 kr helflaska plockades hem av Domäne Wachau Riesling Smaragd Loiberberg.
Årgång: 2018
Artikelnummer: 6021-01
Pris: 199 kr
“Nyanserad, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, krusbär, gråpäron, lime och honungsmelon. Serveras vid 8-10 °C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Champagneproducenten Launois som är aktuell med en lansering av Special Club, plockade också hem platsen som tredje bästa Champagne i klassen Champagne 301-400 kr helflaska.
Launois Blanc de Blancs Brut Cuvée Réservée
Årgång: NV
Artikelnummer: 7450-01
Pris: 329 kr
“Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, mineral, ljust bröd, nougat och apelsin. Serveras vid 8-10 °C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.”
Vi fortsätter på bubbeltemat med en härlig crémant som finns tillgänglig via beställningssortimentet. Bronsmedaljen i Mousserande viner 130 kr+ helflaska tilldelades Veuve Ambal Crémant de Bourgogne Grande Cuvée Blanc Brut.
Årgång: NV
Artikelnummer: 77972-01
Pris: 139 kr
“Torr, frisk smak med inslag av äpple, päron, persika, litchie, citrus och brioche.”
Även i kategorin Rosé mousserande/champagne 100-249 kr fick ett av Soleras viner bronsmedalj: ekologiska Parés Baltà Pink.
Årgång: NV
Artikelnummer: 7916-01
Pris: 109 kr
“Härliga bubblor med toner av hallon, röda vinbär, jordgubbar, grapefrukt och mineraler.”
Till sist kan vi berätta att ett prisvärt rött italienskt, ekologiskt vin av druvan Sangiovese belönades med brons i kategorin röda viner upp till 69 kr helflaska.
Tavernello Sangiovese Organic
Årgång: 2018
Artikelnummer: 79981-01
Pris: 69 kr
“Bärig smak med inslag av skogshallon, blåbär, örter och lakrits. Serveras vid ca 16 °C till ljust kött, eller till vegetariska rätter.”