Sutherland Chardonnay 2019 - Vinston

Artnr: 93078

Sutherland Chardonnay 2019

159kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 12-14ºC till lättare rätter av fisk, skaldjur eller ljust kött, exempelvis risotto, kycklingsallad och naturella skaldjur. Vinet vinner på lagring och kan med fördel lagras upptill 4 år.

Smak

Torr, ung, fruktig och smakrik med inslag av citrus, äpple, grapefrukt, anjoupäron, ekfat och mineral. Lång balanserad eftersmak.

Doft

Fruktig doft av citrus, grapefrukt, gula plommon, ananas och ekfat.

Övrigt

Druvorna skördas manuellt. Vinet jäses i 228L franska ekfat. Vinet lagras sedan under 10 månader på sin jästfällning i samma fat.

Thelema Mountain Vineyards

1983 köpte Gyles Webb upp Thelema, som då var en fruktodling, och ersatte alla fruktträd med vinrankor. Den första årgången släpptes 1988. Thelema ligger vackert beläget på toppen av Helshoogte Pass, bland stora ekar och högljudda, färggranna påfåglar, allt omgivet av fantastiska berg. Den höga altituden på 370-640 meter över havet, gör detta till en av de högsta och svalaste vingårdarna i området. Allt vin görs på druvor från de egna vinodlingarna och all butlejering sker på plats. År 2000 lämnade Gyles över själva vinmakandet till Rudi Schultz, men stannade kvar som Cellar Master.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Thelema Mountain Vineyards
År:2019
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Chardonnay
Sockerhalt:2g/l
SydafrikaFiskSkaldjurSällskapFågelBuffématFläskÄppleCitrusFatGrapefruktPäron
Thelema Mountain Vineyards

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år