Grüner Veltliner Selection - Vinston

Artnr: 75577

Grüner Veltliner Selection

139kr


Vinet smakar

Smak

Torrt, friskt och ungdomligt med inslag av vitpeppar, stenfrukt och mineral.

Doft

Druvtypisk med inslag av vitpeppar, grapefrukt, persika, aprikos och mineral ton.

Domäne Wachau

Domäne Wachau är ett av de största vinproducenterna i Österrike och producerar endast viner i absolut toppklass. Det anses ligga på topp tio-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike! Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning. Domäne Wachaus viner finner ni i beställningssortimentet.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Domäne Wachau
År:2016
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Grüner Veltliner
Sockerhalt:1g/l
ÖsterrikeAperitifFiskSkaldjurSällskapBuffématGrönsakerPeppar
Domäne Wachau

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år