Riesling Federspiel Terrassen - Vinston

Artnr: 74903

Riesling Federspiel Terrassen

169kr


Vinet smakar

  Passar till

  Ett perfekt aperitifvin. Vinet passar till naturella och tillredda skaldjur, eleganta till relativt smakrika fiskrätter, gärna med syrliga och/eller gräddiga såser. Vinet passar även bra till mild asiatisk kryddning (lime och ingefära etc) samt sallader och syrliga, krämiga ostar.

  Smak

  Federspiel, den lättaste av stilarna bjuder på mycket personlighet i en mer delikat and finesserik stil. Distinkt och frisk fruktsyra ger fin struktur till långt elegant avslut.

  Doft

  Vita blommor, vita persikor, aprikos och tydliga limetoner i en stram, elegant och samtidigt charmig stil.

  Övrigt

  Druvorna pressas och musten jäser vid sval temperatur i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Buteljeras ungt.

  Domäne Wachau

  Domäne Wachau är ett av de största vinproducenterna i Österrike och producerar endast viner i absolut toppklass. Det anses ligga på topp tio-listan av de bästa vitvinstillverkarna i hela Österrike! Domäne Wachau är djupt rotade i Wachauregionen. Nära 420 hektar vinodlingar odlas av medlemmar av detta kvalitativa kooperativ vars land upptar mer än 30 procent av vinodlingsarealen i Wachau. Odlingarna ligger på branta terrasser som hålls uppe av gamla stenmurar som numera räknas till ett skyddat världskulturarv. De mycket prestigefulla vingårdarna Achleiten, Kollmitz, Loibenberg och Tausend-Eimer-Berg finns alla på Domäne Wachaus vinodlingskarta. Detta vinhus producerar viner från mognadsgraderna Steinfeder, Federspiel och Smaragd. Druvorna kommer ifrån egna vinodlingar. Önologen Heinz Frischengruber fokus ligger på vinerna från sk single vineyards, enkilda vingårdslägen. Dessa viner ligger extra länge på sin jästfällning. Domäne Wachaus viner finner ni i beställningssortimentet.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:750 ml
  Producent:Domäne Wachau
  År:2018
  Alkoholhalt:12%
  Druva:Riesling
  Sockerhalt:3.3g/l
  ÖsterrikeAperitifAsiatisktFiskSkaldjurSällskapKryddstarktOst
  Domäne Wachau

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år