Langhe Arneis - Vinston

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 8-10°C som aperitif, till milda ostar och charkuterier samt till förrätter med fisk

Smak

Torr, elegant, fyllig med frisk syra, toner av citrus och mineral samt en lång, balanserad eftersmak

Doft

Intensiv, karaktärsfull och parfymerad doft med toner av citrus, exotisk frukt och blommor.

Övrigt

Druvorna skördas under andra halvan av september. Musten pressas skonsamt och jäser på rostfritt stål under 20-30 dagar.

Luigi Voghera

Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Luigi Voghera
År:2018
Alkoholhalt:14%
Druva:100% Arneis
Sockerhalt:4g/l
ItalienAperitifFiskSkaldjurSällskapBuffématGrönsakerOstCitrus
Luigi Voghera

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år