Xanadu Cabernet Sauvignon - Vinston

Artnr: 92588

Xanadu Cabernet Sauvignon

219kr


Vinet smakar

Passar till

Serveras något under rumstempereratur (16-18ºC) till smakrika rätter av lamm, vilt eller nötkött.

Smak

Intensiv, fruktig och fyllig smak av plommon, björnbär, svarta vinbär, örter och mörk choklad. Lång och elegant eftersmak

Doft

Intesiv fruktig dogt av svarta vinbär, björnbär, eukalyptus, plommon, örter, kryddor och mörk choklad

Övrigt

Årgång 2016 föregicks av en mild vinter och sommaren var varm och torr vilket bidrog till fin mognad i druvorna. Druvorna kom från flera olika delar av vingården och jästes separat i en kombination av öppna och stängd jäskar i mellan 7 och 8 dagar. Ca 25% av vinet fick sedan macerera i ytterligare 4 veckor innan de pressades. Vinet har sedan legat på Franska ekfat i 12 månader varav 40% av faten var nya.

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Xanadu Wines
År:2016
Alkoholhalt:14%
Druva:92% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 3% Petit Verdot
Sockerhalt:0.4g/l
AustralienSällskapBuffématFläskLammNötViltBjörnbärChokladÖrterPlommonSvarta vinbär
Xanadu Wines

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år