Serveras vid 16-18°C till lättare kötträtter och ugnsbakade fiskrätter, gärna lite kryddstarka anrättningar som glasnudlar med kryddig köttfärs sk "Myror klättrar i träd". Vinet passar också till lagrade hårdostar och charkuterier.
Medelfyllig fruktig och mjuk smak av röda bär, vanilj och en liten kryddig ton av lakrits.
Doft av röda och mörka bär, vanilj och kryddor, samt en något blommig ton.
Druvorna avstjälkades innan jäsningen påbörjades i ståltank. Efter buteljering har vinet lagrats i 3 månader på flaska.
DFJ Vinhos grundades 1998, och exporterar idag vin över hela världen. Idag har de viner från flera olika områden i Portugal och har erhållit ett åttiotal utmärkelser genom året. De samarbetar med flera olika vingårdar i Portugal bland annat Quinta de Porto Franco och Quinta da Fonte Bela. Vinmakaren José Neiva Correia som driver Quinta de Porto Franco har gått i bräschen för nya inslag i Portugals vinmakande, bland annat har han introducerat nya druvsorter och har länge kämpat för hållbart vinodlande. Han har också arbetat hårt med att motverka korkdefekta viner och har utvecklat en metod där korkarna desinficeras med hjälp av ozon.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år