Barbera d'Alba Superiore - Vinston

Artnr: 72036

Barbera d'Alba Superiore

159kr


Vinet smakar

  Passar till

  Serveras vid 18-20°C till risotto eller till kött, grytor och ost

  Smak

  Torr, fyllig smak av röda bär samt en inbjudande struktur och ett långt avslut

  Doft

  Intensiv, fruktig doft med inslag av saftiga röda bär och kryddor

  Övrigt

  Druvorna skördades i den senare delen av september. Musten pressas skonsamt och jäser på rostfritt stål under 8 dagar. Mognad sker i 12 månader på fat av Allier-ek.

  Luigi Voghera

  Luigi Voghera är ett familjeföretag baserat i Barbaresco-byn Neive. Här ligger fokus på att producera viner av de lokala druvorna Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Arneis och Moscato. Vinerna från Luigi Voghera ger alltid ett typiskt uttryck för druvan men också för platsen de kommer ifrån. Det hela sker i en fruktig men samtidigt elegant, tillgänglig stil och till ett pris som alltid levererar. Idag drivs företaget i fjärde generationen av Livio Voghera, som med ett leende tar besluten i både vingård och vineri. Skulle du ha vägarna förbi Neive, passa på att besöka Livio's systers Agriturismo Carlin Carlota där du kan njuta av enastående god lokal mat och dryck.

  Läs mer

  Produktinformation

  Volym:750 ml
  Producent:Luigi Voghera
  År:2016
  Alkoholhalt:14.5%
  Druva:100% Barbera
  Sockerhalt:1g/l
  ItalienSällskapFågelBuffématFläskLammNötOst
  Luigi Voghera

  Andra gillar också

  Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

  Välkommen
  till Vinston

  Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

  Jag är över 25 årJag är under 25 år