Pinot Noir Tradition - Vinston

Vinet smakar

Passar till

Serveras vid 10-12ºC till lättare kötträtter och pasta, gärna lite kryddigare, exempelvis en kycklingtagine med couscous, eller Quiche Lorraine. Vinet passar även utmärkt till ostar. Vinet kan lagras i upptill 3 år.

Smak

Modern, frisk och fruktig smak med druvtypiska toner av röda bär, jordgubbar, hallon, svarta vinbär, mullbär, mineral och kryddor. Bra struktur med lång eftersmak.

Doft

Fruktig doft med inslag av röda och mörka bär, som jordgubbar, hallon, svarta vinbär och mullbär.

Övrigt

Druvorna skördas för hand. Vinet har enbart lagrats på ståltank.

Willy Gisselbrecht

Familjen Gisselbrecht har tillverkat vin sedan 1600-talet. Willy Gisselbrecht, som grundade den nuvarande vingården, ansågs vara en pionjär för sin tid. Han var bland annat den förste vinmakaren som buteljerade sina egna viner, medan andra sålde sina viner vidare i bulk medan de fortfarande låg på fat. Gisselbrecht ligger i byn Dambach-La-Ville, och här äger de idag omkring 17 hektar i de bästa vingårdslägena. De har tålmodigt väntat tills de bästa lägena blivit till salu och har därmed långsamt utökat sina egendomar. Idag har de bland annat ägor i toppläget Grand Cru Frankstein. De odlar de vanligaste druvorna som representerar Alsace: Sylvaner, Pinot-blanc, Riesling, Pinot Gris, Pinot Noir, Gewurztraminer och Muscat. Druvorna skördas alltid för hand, och produktionen innefattar såväl rött och vitt vin som mousserande crémant. Idag drivs vingården av Philippe Gisselbrecht och hans bror Claude ansvarar för försäljning och marknadsföring.

Läs mer

Produktinformation

Volym:750 ml
Producent:Willy Gisselbrecht
År:2017
Alkoholhalt:13%
Druva:100% Pinot Noir
Sockerhalt:3g/l
FrankrikeAperitifAsiatisktSällskapFågelBuffématFläskLammKryddstarktGrönsakerOstHallonJordgubbarSvarta vinbär
Willy Gisselbrecht

Andra gillar också

Vinston.se och informationen på denna webbplats tillhandahålls av VinNet AB och bolag i samma koncern. VinNet AB ingår i Solera Beverage Group Sweden med Solera Sverige AB som moderbolag i Sverige. Övriga bolag i koncernen är Prime Wine Sweden AB, Mondo Wine Sweden AB, Urban Beverages AB och Multibev AB. Vinstons syfte är att till marknaden och privatpersoner tillhandahålla kvalitativ information om vin och andra alkoholhaltiga drycker, samt att marknadsföra de produkter som tillhandahålls av Solera Beverage Group Sweden.

Välkommen
till Vinston

Vinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.

Jag är över 25 årJag är under 25 år