Serveras vid 6-8°C som aperitif tillsammans med pata negra och oliver, men även ett perfekt val till rätter av skaldjur och fisk.
Friskt och fruktigt med inslag av äpple, päron och rostat bröd. Vinet bjuder på en fin mousse med en lätt och mjuk eftersmak.
Aromer av päron och äpple samt inslag av rostat bröd.
Jäsning på rostfria ståltankar, 16°C i två veckor. Andra jäsningen sker på flaska enligt traditionell metod. Vinet har sedan lagrats på sin jästfällning i 16 månader.
Parés Baltà har gjort vin i Penedès sedan 1790. Familjegendomen med totalt fem olika egendomar drivs idag av tre generationer. Familjen köpte 800 hektar mark som är naturreservat, varav 170 hektar idag är planterad mark. Skördeuttagen är låga och Parés Baltà vinifierar varje vingård separat för att varje specifik terroir ska komma till uttryck. Resultatet är 27 viner och inget står stilla. De fem egendomarna är alla belägna kring vineriet i bergen invid Penedès. Höjden över havet varierar från 170 till 750 meter, vilket medför stor differentiering av jordmån och mikroklimat. Parés Baltà bedriver ekologiskt jordbruk från begynnelsen och är sedan 2004 ekocertifierade. Får strövar fritt i vingården och håller efter lövverket och äter druvor. Det naturliga kretsloppet för gödsling är ett faktum.
Läs merVinston är en webbplats som marknadsför vin och alkoholhaltiga drycker från Solera Beverage Group Sweden. Vårt syfte är att inspirera, informera och göra tillvaron ännu trevligare för dig som gillar mat och dryck i kombination. För att besöka webbplatsen måste du vara över 25 år.
Jag är över 25 årJag är under 25 år